Grzyby Shimeji

Dostępność: duża ilość
Dostawa: Możesz podać inną datę wysyłki w komentarzu do zamówienia sprawdź formy dostawy
Cena: 9,90 zł 9.90
ilość szt.
Zyskujesz 0 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Grzyby Shimeji należy zawsze gotować: na surowo mają nieco gorzki smak, ale goryczka znika całkowicie po ugotowaniu. Ugotowany grzyb ma przyjemną, jędrną, lekko chrupiącą konsystencję i lekko orzechowy smak. Gotowanie sprawia również, że grzyb jest łatwiejszy do strawienia. Sprawdza się dobrze w potrawach smażonych na patelni, a także z dziczyzną lub owocami morza. Może być stosowany w zupach, gulaszach i sosach. Gotowane same, grzyby Shimeji można podsmażyć w całości, łącznie z łodygą lub szypułką (tylko odcięty koniec), stosując wyższą temperaturę lub wolno je prażyć w niskiej temperaturze z niewielką ilością masła lub oleju jadalnego. Shimeji jest używany w zupach, nabe i takkomi gohan. 

Kraj pochodzenia: Chiny

Koszty wysyłki | W następnym kroku wybierz datę dostawy Możesz podać inną datę wysyłki w komentarzu do zamówienia

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż wersję strony na komputery
Sklep internetowy Shoper.pl