Rambutan 200g
towar niedostępny
Opis
Rambutan jest jest krewnym liczi i longana.
Pochodzi z Azji Południowo-Wschodniej i jest powszechnie uprawiany w takich miejscach jak Tajlandia, Filipiny, Malezja, Indonezja, Singapur.
Rambutan rośnie również na niektórych obszarach Afryki Wschodniej, Indii i Ameryki Południowej. W
Jak jeść rambutan?
Umyj owoce, a następnie możesz je otworzyć na kilka sposobów. Można po prostu wgryźć się w owoc, aby przełamać skórkę i następnie ją otworzyć. Można inaczej: palcami lub nożem otworzyć owoc.
Zwykle spożywany jest na świeżo, ale można go również dodawać do sałatek owocowych, curry i deserów, takich jak lody i sorbety.
Jak smakuje?
Bez skórki przypomina duże winogrono. Rambutan jest słodki, z nutą kwaskowatości i tropikalnego, kwiatowego smaku.
Konsystencja przypomina mieszankę winogron i gruszki, a może wiśni. Jest miękki i łatwy do spożycia.
Smakują podobnie do liczi, pysznie. Zdecydowanie warto spróbować!
Waga: 200 gram
Kraj pochodzenia: Gwatemala.