Granadilla
Cena regularna:
towar niedostępny
Opis
Granadilla czyli żółta marakuja.
Smak granadilli
Granadilla to mały/średni owoc, o średniej długości od 6 do 8 centymetrów i średnicy od 3 do 5 centymetrów. Wydłużony, podłużny lub owalny kształt, lekki w dotyku. Skórka jest gładka, jędrna i gruba, zielona w niedojrzałych owocach, ciemniejąca do pomarańczowo-żółtego odcienia wraz z dojrzałością.
Ważne jest, aby pamiętać, że skórka nie marszczy się, w przeciwieństwie do purpurowej/ciemnej marakui i pozostanie gładka nawet gdy dojrzeje. Powierzchnia skórki jest krucha i łatwo pęka, czasami pokryta jasnobrązowymi lub białymi plamkami. Pod zewnętrzną powłoką znajduje się warstwa białego, lepkiego i gąbczastego miąższu, otaczająca śluzowatą, półprzezroczystą miazgę z wieloma małymi, płaskimi czarnymi nasionami. Miąższ jest wodnisty, śliski i aromatyczny, a nasiona zapewniają chrupiącą konsystencję. Granadilla ma słodki, lekko cierki, owocowy smak z nutami tropikalnymi i kwiatowymi. Nasiona dodają również subtelnych, orzechowych nut.
Waga: ok. 90 gram
Cena dotyczy 1 sztuki
Kraj pochodzenia: Kolumbia